Bajta PR' NAS KULtura "Korošci pa bukve beremo" - bralna značka za odrasle
"Korošci pa bukve beremo" - bralna značka za odrasle PDF natisni E-pošta
Prispeval Danica Hudrap   
Petek, 25 November 2011 11:41

»Dragi prijatelji knjig in naše knjižnice! Tudi letos bomo v naši knjižnici  izvajali bralno značko za odrasle pod sloganom »Korošci pa bukve beremo«. Pričeli smo v novembru, zaključili pa bomo v aprilu. Veselimo se vašega sodelovanja in vam  želimo slastno branje« so bile uvodne besede knjižničarke Blanke Kasper iz Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika.

Knjižna paberkovanja


V koroških splošnih knjižnicah bodo v novembru 2011 ponovno pričeli izvajati skupen projekt promocije branja za odrasle – bralno značko za odrasle – pod motom »Korošci pa bukve beremo«.

Če želite biti del  bralne druščine, se prijavite: osebno v knjižnici ali po elektronski pošti na naslov: blanka.kasper[afna]rav.sik.si ali preko elektronskega obrazca na njihovi spletni strani.

Branje bo potekalo od novembra 2011 (20. november je posvečen dnevu splošnih knjižnic) do aprila 2012 (23. april je svetovni dan knjige). Vsem bralcem, ki bodo v tem obdobju prebrali vsaj pet knjig (štiri prozna dela in eno pesniško zbirko), bodo na zaključni prireditvi podelili knjižno nagrado in praktično darilo. Med letom bodo organizirali tudi tri bralna srečanja, povabili kakšnega gosta in pokramljali o prebranih knjigah.  

V lanskem letu se je bralne značke v knjižnici udeležilo več kot sto srčnih ljubiteljev knjig in tudi na sami otvoritvi in predstavitvi programa  »Korošci pa bukve beremo« se je zbralo več kot 50 ljubiteljev branja in se odločilo za prebiranje knjig iz knjižničnega menija. V pomoč pri izbiri knjig ponujajo knjižni meni s kratko vsebinsko predstavitvijo del; dobite ga v knjižnici.

Knjižni meni so razdelili na dva dela. V prvem, ki so ga poimenovali »Za lušt«, vam ponujajo nekaj luštnih pesmi slovenskih pesnikov, med njimi je kar nekaj koroških pesnikov. V drugem delu, ki so ga poimenovali »Iz naše cule«, pa so prozna dela.

Slavnostna otvoritev bralne značke pod sloganom »Korošci pa bukve beremo« v ravenski knjižnici s krajšim predstavitvenim programom mentorice Blanke Kasper se je pričela z odprtjem tako imenovane cule (knjižne police), na kateri so bila zbrana dela, ki jih ponuja letošnji knjižni meni. 

 

Najbolj brano iz KULture

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti